Majdnem gyerekjáték: az elhanyagolt járólap tisztítása

jarolap tisztitasaHa a járólap tisztítása – újjá varázsolása és nem csak a takarítása – a cél, szakértőink a legtöbb helyen azt tapasztalják, hogy a takarítók fölöslegesen bonyolítják, megnehezítik a saját dolgukat. A greslapok, csempék és fúgák tisztítása roppant könnyű, sőt majdnem gyerekjáték is lehet.

De vajon mi kell ahhoz, hogy a legjobb szándékú erőfeszítéseink során ne álljunk többé a saját magunk útjába?

A járólap tisztítása és az „olcsón drága” módszerek

A kétszavas képlet nagyon egyszerű: vagy-vagy!

Bővebben kifejtve:

  • vagy van működőképes és szakszerű takarítási mód, és akkor vígan boldogulunk
  • vagy kínkeservesen súrolunk, kaparunk és vakarunk, mondhatni nulla eredménnyel, karcolással, esetleges sérüléssel.

A takarító szakember szemébe csaknem könnyeket csal, amikor a járólap tisztítása nem megy, súrolással sziszifuszi a munka. A rengeteg erőfeszítés helyett egy helyesen megválasztott tisztítótermékekkel “gyerekjáték” az elhanyagolt járólap tisztítása. Ellenkező esetben a takarító személyzet csak nagyon sok felesleges takarítási művelet és tisztítószer árán képes boldogulni a feladatával.  

Ilyen esetben gyakran nem alakul ki állandó higiéniai minőség, megbízható tisztaságállapot az érintett helyen. Ezt nevezhetjük az „olcsón drága” helyzetnek, amire a takarítók szakmai eligazítása a megoldás.

Számtalan esetben tapasztaltuk már ezt. Ha megfelelő figyelmet fordítunk a takarítókra, az eredmények nem maradnak el. És ugyanúgy igaz a fordítottja. A járólap tisztítása nem megy, és a környezet szennyezett marad, ha a takarító személyzet oktatásán spórolunk.

Sok a munka, de kevés az eredmény?

De ugyanígy „olcsón drága” az is, ha rosszul választjuk ki a greslapok, a csempék vagy a fúgák takarítására szánt termékeket. Ha nem a megfelelő tisztítószert szereztük be, megint csak az lesz az intő jel, hogy a haszontalan kiadásaink nőttön nőnek, és az eszményi, tartós tisztaság állapota sehogyan se akar megvalósulni.

Meddig fokozható ez a helyzet? Mindaddig, amíg a képzetlen és/vagy eszköztelen személyzetet végül már egyáltalán nem érdekli, hogy mit hagy maga után.

Az elpiszkolódott, elrakódott járólapok cseréje felesleges

softupTanácsaink az eredményes beszerzéshez és tisztításhoz

Szerencsére a járólap tisztítása nem atomfizika.

Egyesek ezt a hozzáállást túlzásba is viszik, mondván: hát ne bonyolítsuk már túl ezt az egész takarítósdit – és lesz, ami lesz alapon rábízzák magukat az értékesítők kénye-kedvére.

Kérem, ne tegye! Mert ennél Ön, akárcsak a gondjaira bízott hely, sokkal többet, jobbat érdemel.

Mi a teendője? Kérje csak meg az értékesítőt, hogy mutassa be, próbálja ki a lelkesen ajánlott tisztítószert. Bizonyítsa élőben, hogy mennyire megy vele a járólap tisztítása!

Szerencsére vannak olyanok is, akik nem szeretnék a véletlenre bízni a tisztaság kérdését.  Ezek az ügyfeleink okosan gondoskodnak a rájuk bízott ingatlanról, a régebbi vagy az újonnan felhúzott, méregdrága épületet minél tovább újszerű állapotban szeretnék megtartani.

Az esztétikus látványhoz a járólap tisztítása elengedhetetlen. A csempe, a greslap és az esztétikusan fúgázott terület számára egyaránt indokolatlan és elkerülhető megterhelést jelent, ha nem odavaló tisztítószerekkel próbálkozunk.

Sok bosszúságtól, kártól és a kezdetben ragyogóan tiszta építményeink egyébként hamarosan beálló, egyre csúnyább, néha undorító állapotától, higiéniai leépülésétől kímélhetjük meg magunkat a helyes választással.

Kérdezze ki, nyugodtan „vizsgáztassa” a Soft Up szakembereit!

Lépjen kapcsolatba velünk, ha célja a gyönyörködtetően tiszta épület és a járólap tisztítása!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.